בעיצוב משרדי, יש הרבה מקום להתייחס לסדר, לארגון, לדימוי ולתדמית. יחד עם זאת, חזות זה לא הכל ויש גם מהות וקונספט הנשענים על תרבות ארגונית והרמוניה. נסביר לגבי עיצוב משרדים הייטק, איך עושים זאת נכון. ולא צריך לפחד להעז יותר.
עיצוב משרדים הייטק ברוח השיתוף וסינרגיה
מאוד טרנדי כיום לעצב משרדים עם חלונות גדולים, עם זרימה של אוויר ואפילו עם תחושה ביתית בלתי מבוטלת. את כל זה אפשר להביא בחשבון גם בעיצוב משרדי הייטק, אך זה לא הכל. אלמנט שצריך להשתלב בעיצוב הייטקיסטי הינו הרוח השיתוף והסינרגיה.
בענף הטכנולוגיה, צוותי עבודה מתנהלים בשיתוף מדי יום ביומו, זה נכון בסטארט אפ צעיר כמו שזה נכון בחברת טכנולוגיה בוגרת ומבוססת. עיצוב משרד כזה, אם כן, חייב לכלול חללי עבודה משותפים. העיצוב כולו צריך לשחרר את הכבלים ולעודד ישיבה משותפת, עבודה משותפת, סיעור מוחות ושימוש במשאב החזק של כוח קבוצתי. ניתן לצורך כך ליצור פינות עבודה ואירוח דמויות סלון או לשבץ במשרד ספסלים ארוכים, שנמתחים לאורך החלל או לרוחבו.
כשיש קירות, עדיפה השקיפות
טיפ נוסף שיכול להרים גבוה את העיצוב – שקיפות. עיצוב משרדים הייטק לא תמיד יכול לבטל לגמרי את החדרים הנפרדים. חדרי ישיבות או חדרי מנהלים, לפעמים הם נחוצים. אך כשיש קירות, אפשר בכל זאת להכניס שקיפות. קירות ודלתות מבוססי זכוכית נקיה מקנים אווירה הוליסטית, צעירה ונרחבת. כשהכל שקוף מסביב המשרד נראה גדול יותר אך גם שוויוני יותר. עיצוב שאומר, כולנו יחד, בסירה אחת ובשיתוף פעולה.
כן, מותר להכניס אלמנטים ביתיים
על מנת לטשטש את הגבולות בין הבית לעבודה, ניתן לנקוט בצעד מתוחכם אך נגיש. עיצוב משרדים הייטק שישכיל להכניס אלמנטים ביתיים מכניס הלך רוח מאוד מיוחד. העובדים מרוצים, המבקרים מרגישים בנוח. אלמנטים ביתיים יכולים להיות למשל ספרים או גדג'טים משעשעים על מדפים צבעוניים. ניתן לקשט את הקירות עם ציורים מסבירי פנים ולשבץ שטיחים רכים, כורסאות נוחות ואף כריות גדולות בפינות התרגעות. לעיצוב משרד בגישה שלכם: ענבל ברקוביץ' (עיצוב ואדריכלות פנים).
עיצוב משרדים הייטק הולך ונעשה פופולרי בשנים האחרונות, על מנת להפוך את סביבת העבודה המסורתית והמקובלת לחלל חדשני, נעים ומתוחכם. בעיצוב משרדים יש לשים דגש על חלל עבודה נעים ומרווח, המאפשר עבודה משותפת, שקיפות ותקשורת בין העובדים.
חדשנות ויעילות במסגרת עיצוב משרדים הייטק
כאשר מעצבים משרדי הייטק השאיפה היא לעצב חלל עבודה חדשני ומתקדם, לרוב כזה שמשלב מערכות מתקדמות וטכנולוגיה חדשנית, כדי שחוויית העבודה תהיה נעימה ונוחה. חשוב להתחשב בצרכי המשרד ולתכנן את החלל באופן המעשי והנכון ביותר לצרכים אלו.
לא מוותרים על נוחות
לצד עיצוב מודרני, המשדר חדשנות לצד חמימות ורוגע, מעצב טוב הוא מעצב שלא יוותר על הנוחות של חלל העבודה בעת עיצוב משרדים הייטק. הנוחות והפרקטיות באות לידי ביטוי בבחירה של ריהוט ארגונומי ומודולרי, יצירת עמדות עבודה נוחות ושילוב פתרונות תאורה חכמים המדמים אור טבעי.
חלל פרקטי הוא חלל שלוקח בחשבון תאורה מספקת לעבודה, מרווח מספיק המאפשר מעבר נוח בין עמדות עבודה ושילוב של שלל אפשרויות אחסון, כדי למנוע עומס ולייצר מראה נקי ונעים לעין.
משרדים שונים - צרכים שונים
כאמור, לכל משרד הצרכים השונים שלו. למשל, משרדים מסוימים זקוקים לחלוקה יותר ברורה בין החללים השונים, הכוללת הפרדה ביניהם ויצירה של חדרים סגורים המאפשרים פרטיות וריכוז כחלק מאופי העבודה במקום. עם זאת, ניתן עדיין לייצר מראה פתוח והומוגני על-ידי משחק עם שקיפויות ושימוש בזכוכית המחליפה קיר או משתלבת כחלק מהקיר. כמו כן, לחלק מהמשרדים צורך בחלל משותף גדול יותר, אזורי פנאי מזמינים ועמדות שירות מרווחות ונוחות.
עיצוב משרדים הייטק יכול וצריך לשקף את אופי החברה. על-ידי בחירה נכונה של חומרים, צבעים, ריהוט וטקסטיל ניתן לשוות לחלל אופי שונה: בין אם רוצים להעניק לו אופי יותר אורבני וטכנולוגי או לחלופין אופי יותר כפרי וחמים. בהתאם לכך, ניתן לשלב בעיצוב החלל אלמנטים תעשייתיים או ביתיים, כאשר כמובן חשוב לאזן בין הסגנונות השונים. מומלץ לעשות זאת תוך ליווי של איש מקצוע שסומכים עליו, בעל ניסיון ומומחיות בתחום. ענבל ברקוביץ׳, מעצבת ואדריכלית פנים, בעלת ניסיון בעיצוב חללים משרדיים ותשמח לעזור לכם לעצב את החלל המתאים בדיוק עבורכם ועבור המשרד שלכם. לפרטים נוספים מוזמנים ליצור קשר.